Michael de Wit

Top speed 85%
Agility 75%
Ball handling 75%
  • Wat is je beperking?

Amputaties en brandwonden

  • Hoe ben je in aanraking gekomen met rugby?

Van Rolstoel rugby heb ik voor het eerst gehoord in 2012 toen ik zelf nog op E-Hockey zat en gevraagd werd door Kees van Breukelen om keertje te komen kijken bij het Rugbyen in Groningen, eerst leek me dat niet echt iets omdat ik gefocust was op het hockeyen alleen. maar in 2016 toch de stap gemaakt en Kees opgebeld omdat het me toch wel wat leek en ik gestopt was met het hockeyen en open stond voor een nieuwe sport. En zo ben ik m’n eerste keer uitgenodigd om op de training te komen kijken in Groningen bij de Quad Fighters. Dat beviel me zo goed dat ik bij het rugbyen ben gebleven ! Zo ben ik in aanmerking gekomen met het rugby.

  • Wat trekt je het meeste aan rolstoelrugby?

Wat me het meeste aantrekt aan het rolstoelrugby is dat ik me energie kwijt kan en het een uitlaat klep is geworden. Heb altijd last gehad van een agressie probleem (snel boos worden of geïrriteerd) en had altijd een kort lontje. Tot dat Rugby kwam sinds die tijd voel ik me weer rustig en heb geen last van kort lontje of agressie uitbarstingen. Wat vooral heel mooi is aan het rolstoel rugby is dat je niet samen zomaar iets probeert in het veld. Maar van te voren moet bespreken van hoe en wat en zus en zo , het is fysiek en mentaal een team sport, je moet het zelfde kunnen denken en proberen in te schatten van wat je team players zouden doen. Het gaat er hard aan toe en is daardoor dus veel energie vragend, jezelf steeds tot een punt drijven en steeds iets meer en ietsjes verder proberen te komen dan waar je was dat is echt prachtig aan en in de sport.

  • Wat is je doel?

M’n doel is om met het Nederlandse rugby team Nederland weer op de kaart te zetten , maar wat vooral me doel is me zelf blijven  ontwikkelen en sportiviteit in het spel te houden en veel te mogen spelen. hopelijk dat ik/wij een paar keer de paralympics mogen mee pikken, want dat is al sinds kinds af aan me droom om de paralympics te behalen !

  • Wat is je favoriete rugby foto van jezelf?

Socials