Hugo van Iersel

Picking strenght 70%
Interception 75%
Passing accuracy 65%
  • Wat is je beperking?

Dwarslaesie op C6/7 niveau

  • Hoe ben je in aanraking gekomen met rugby?

Na mijn ongeluk revalideerde ik in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Een verpleegkundig specialist die daar werkte, was ook betrokken bij de rolstoelrugby vereniging de Mavericks. Zij dacht dat het wellicht een leuke sport voor mij zou zijn. Ik ben een keer gaan kijken en zag het meteen helemaal zitten.

  • Wat trekt je het meeste aan rolstoelrugby?

Rolstoelrugby is een intensieve, explosieve en tactische sport. Iedereen kan een ongekende voldoening halen uit verschillende acties. Of het nou een mooie slalom door de verdediging, een harde hit om een tegengoal te voorkomen, of een splijtende pass is. Het is een sport voor iedereen. Het is ook een heel fijn gevoel om iemand anders op tactisch gebied de baas te zijn, door die gene af te snijden of klem te rijden. Ik vind het tevens ook heerlijk om alle zorgen en frustraties er uit te beuken.

  • Wat is je doel?

Mijn doel is om met dit team te schitteren op de paralympics! Ik heb voor mijn ongeluk op landelijk niveau gehockeyd en ik weet wat ik moet doen om bij de top te komen. Ik heb zin om die weg met het Nederlands team te bewandelen.

  • Wat is je favoriete rugby foto van jezelf?

Socials