Gertjan Oskam

Picking strenght 90%
Passing accuracy 75%
Positioning 80%
  • Wat is je beperking?

Cervicale Dwarslaesie

  • Hoe ben je in aanraking gekomen met rugby?

Na mijn ongeval ben ik uiteindelijk terechtgekomen in het revalidatiecentrum De Hoogstraat, in Utrecht. Iedere woensdagavond traint daar mijn clubteam De Scorpions en werd al snel uitgenodigd om mee te doen.

  • Wat trekt je het meeste aan rolstoelrugby?

Uiteraard is rolstoelrugby een mooie en tactische sport. Maar of het nu mijn handicap of de sport is, rolstoelrugby heeft mij uitgedaagd zoals nog geen een andere sport in het verleden. In het begin was rolstoelrugby voor mij een wekelijks verzetje en dacht ik er verder niet veel bij na. Maar in de afgelopen jaren heeft het steeds meer invloed op mijn leven. Door steeds beter te willen worden train ik hard en leef ik gezond. Kortom rolstoelrugby is dus meer dan even sporten geworden en hierdoor voel ik mij fitter dan ooit.

  • Wat is je doel? 

Uiteraard wil ik een Paralympics meemaken en het liefst die van Tokio 2020. Om dit überhaupt te mogen meemaken, zal ik en wil ik nog harder gaan trainen. Maar het belangrijkste vind ik om een bijdrage te kunnen leveren aan het Nederlandse team om de wereldtop te bereiken. De route naar de top is zwaar maar ook heel mooi!

  • Wat is je favoriete rugby foto van jezelf? 

Socials