Danny Verroen

Ball handling 90%
Passing accuracy 85%
Positioning 85%

 

  • Wat is je beperking?

Cerebrale Parese(CP). Geboren met zuurstof tekort waardoor er een storing in het zenuwstelsel is ontstaan, hierdoor is de ontwikkeling van de beenspieren niet goed. Dit heeft tot gevolg dat mijn spieren te kort zijn en niet goed meegroeien. Hierdoor heb ik X benen en spitsvoeten, daarbij heb ik ook last van spasticiteit in de benen. Daarnaast nog een afwijking in de fijne handmotoriek.

  • Hoe ben je in aanraking gekomen met rugby?

Met een toernooi dag van de rolstoelbasketbal ben ik benaderd door de classificator binnen de rugby. Hij heeft me uitgenodigd om eens bij een training te komen kijken van de selectie. Na het geprobeerd te hebben hoorde ik dat het team mij graag wilde hebben en de sport beviel mij ook goed. Ik heb nog wel het basketbalseizoen afgemaakt en heb daarna de switch gemaakt. Ben ook via de classificator bij het team van Rotterdam terecht gekomen.

  • Wat trekt je het meeste aan rolstoelrugby?

Wat mij trekt in rugby is de tactiek die nodig is om met het hele team te kunnen presteren. Wat ik er ook leuk in vind is dat het een team sport is waarin je op sommige momenten ook alleen een bepaald resultaat kan creëren.

  • Wat is je doel?

Ik wil met de rugby groeien richting de internationale top. Een echt team gaan vormen.

  • Wat is je favoriete rugby foto van jezelf?

Socials