The Flying Dutchmen in het Poolse nieuws

Op 25 en 26 september vond de Mazovia Cup plaats in Legionowo, Polen. Dit toernooi bestond uit 6 teams uit Duitsland (Germany Development), Finland (The Roosters), Groot-Brittannië (London WRC), Nederland (Flying Dutchmen), Polen (Four Kings) en Tsjechië (Prague Robots) die streden voor de eerste plek. De Flying Dutchmen ging met een jonge ploeg naar dit toernooi om wedstrijdervaring op te doen. Voor een aantal spelers was het zelfs de eerste keer dat ze een (internationale) wedstrijd speelden.

De eerste wedstrijd was tegen de titelverdediger, Prague Robots. De wedstrijdspanning zat er nog flink in aan het begin van de wedstrijd waardoor de turnovers al vroeg kwamen en ons op achterstand zetten. Nadat we bij halftime nog steeds achter stonden hebben we besloten om veel door te wisselen en iedereen speeltijd te geven. Eindstand: 37 – 52 in het voordeel van de Robots.
De tweede wedstrijd werd daardoor gelijk een must win om nog een kans te maken op het podium. Deze keer stonden we tegenover het development team van Duitsland, dat geleid werd door routiniers Maik Baumann en Jens Sauerbier. De spanning hadden we inmiddels geparkeerd en vol honger stonden we bij de tip-off.
De wedstrijd was een strijd tussen onze snelheid en energie en de Duitse geslepenheid en ervaring. Helaas moesten we na twee verlengingen met 61-59 toch onze meerderen erkennen in de Duitsers, die op het einde grip op ons spel kregen en een aantal cruciale turnovers wisten te forceren. De teleurstelling was groot en de rest van de dag werd daarom ook besteed aan het nabespreken en analyseren van deze wedstrijd, die door velen als de beste wedstrijd van het toernooi werd beschouwd. We hadden in elk geval kunnen laten zien waar we toe in staat waren, nu nog winnen!
Het hoogst haalbare was nu nog de 5e plaats en om die plek te kunnen behalen moesten we op zondag de strijd aangaan met de Poolse gastheren Four Kings. De laatste wedstrijd van het toernooi zag wederom een hongerige Nederlandse ploeg die vastbesloten was om het toernooi met een win af te sluiten. Vanaf het eerste fluitsignaal beten de Flying Dutchmen zich vast en namen we de leiding, die we de gehele wedstrijd vasthielden. In het laatste kwart wisten we de voorsprong zelfs uit te breiden van 8 naar maar liefst 20 punten, en iedereen heeft speeltijd gekregen en bijgedragen aan de eindstand van 39-59.
Zo sloten we het toernooi af met een goed gevoel. We hebben laten zien dat we zeker op dit internationale podium thuishoren, en we groeien met elke wedstrijd, zowel als groep als individueel. Iedereen heeft geleerd van dit weekend en is nu druk bezig om zichzelf te ontwikkelen om in november klaar te zijn voor Rugbymania, één van de grootste toernooien van Europa. Dit toernooi vindt plaats van 17 t/m 20 november in Praag. Bring it on!
#blackistheneworange